U18: poznáme víťaza

27.03.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2617x

Počas uplynulého víkendu (22. - 25. marca 2018) sa v rumunskom Galati uskutočnilo záverečné kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, kategórie U18. To bolo poznačené neúčasťou dvoch tímov ligy. Pre povinnosti v domácej súťaži sa ospravedlnil tím HK Mládež Michalovce. Do Rumunska nepricestovali ani hráči českého HA Brumov-Bylnice. Ako dôvod svojej neúčasti uviedli, rovnako ako pri absencii na treťom kole, zdravotné problémy v hráčskom kádri.

Naopak, spestrením záverečného kola bola účasť severoamerického tímu East Coast Spartans. Tím z východného pobrežia USA si kvôli blížiacej sa snehovej búrke, ktorá mala zasiahnuť Boston práve v deň ich odletu, preložil letenky a do dejiska záverečného kola tak pricestoval o deň skôr oproti pôvodnému plánu. Mladí američania boli napriek časovému posunu a bez akýchkoľvek skúsenosti s hrou na európskom rozmere hracej plochy oživením štvrtého kola. 

Záverečné kolo sa odohralo netradičným spôsobom. Najprv sa družstvá stretli systémom každý s každým, potom nasledovalo play-off. Družstvá umiestnené na prvom a druhom mieste boli nasadené priamo do semifinále, zostávajúce štyri tímy museli o postup zabojovať vo štvrťfinále. Celkovo sa tak v Galati odohralo 22 zápasov. Výsledky všetkých zápasov nájdete TU.

V Rumunsku sa najviac darilo hráčom HK Halycké Levy Novojavorivsk. Tí počas štyroch dní nenašli premožiteľa a právom im tak patrí víťazstvo vo štvrtom kole. Najlepším strelcom záverečného kola sa stal Vladyslav Braha z víťazného družstva.

Levy sa zároveň tešili z celkového prvenstva v súťaži. V tabuľke predstihli Michalovce, ktoré na záverečnom kole absentovali. Druhá priečka patrí práve tímu HK Mládež Michalovce, z bronzu sa tešili hráči STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok. Michalovčania sa môžu tešiť z triumfu Lukáša Lačného, ktorému patrí titul Najlepšieho strelca i Najproduktívnejšieho hráča súťaže. Individuálne štatistiky hráčov nájdete TU. Počas záverečného ceremoniálu bol vyhlásený aj ALL STAR TEAM súťaže. Podľa hlasovania trénerov sa najlepšími hráčmi ligy stali:

Brankár: Mateusz Buczek (STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok)
Obrancovia: Oliver Zahuranec (HK Mládež Michalovce), Tymoteusz Glazer (STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok)
Útočníci: Alex Vargaeštók (MŠKM TREBIŠOV), Dragos Alexandru Petrica (Gladiators Dunarea Galati), Yevhenii Abadzhian (HK Halycké Levy Novojavorivsk)

 Fotografie: FotoAndi Galati

Hore