Reprezentovali nás na MS U18

27.04.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2208x

V dňoch 14. - 20. apríla sa v Kyjeve uskutočnili Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov, I. divízie, skupiny B. V tejto skupine štartovalo 6 reprezentačných výberov, medzi nimi i hráči domácej Ukrajiny a Rumunska. V reprezentačných družstvách týchto krajín sa predstavilo viacero hráčov, ktorých sme mali možnosť počas sezóny sledovať i v zápasoch Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. 

Domáce farby hájili BABCHUK Danylo, KHALIN Dmytro, SYROTENKO Oleksii, LANIN Kyrylo, HURKO Vladyslav (v KMHL štartovali v drese SDYUSSHOR Charkov), DUYUN Danylo, CELEGORODCEV Artem (obaja HK Halycké Levy Novojavorivsk). Na šampionáte sa predstavil aj IEVTUKHOV Andrii, ktorý v januári oslávil ešte len svoje 15. narodeniny a v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige hral v tíme Kryžynka Kyjev v kategórii U16. Okrem týchto siedmych mien môžeme spomenúť tiež Davyda IVASHCHENKA, ktorý hrával v úvodnej sezóne KMHL v drese HK Mládež Michalovce.

Reprezentačný dres Rumunska si na majstrovstvách v Kyjeve oblieklo 6 "gladiátorov", ktorý v našej lige bojovali vo farbách tímu Gladiators Dunarea Galati. Boli to BOLDIZSAR Cristian, GHEORGHE Remus, CASANEANU Eduard, GAJDO Tamas, MORARU Liviu i člen ALL STAR TEAMu Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U18 v sezóne 2017/2018, Dragos PETRICA.

Viac dôvodu na radosť mali domáci hráči, ktorí si vybojovali postup a v budúcej sezóne sa predstavia v skupine A, prvej divízie. Naopak, vôbec sa nedarilo mladým Rumunom, ktorí po roku opäť zostúpili do II. divízie. Spomedzi "zástupcov" našej Ligy sa na šampionáte individuálne najviac darilo Eduardovi CASANEANUOVI, ktorý v piatich zápasoch zaznamenal 3 góly a 1 asistenciu.

Okrem hráčov reprezentoval Karpatskú mládežnícku hokejovú ligu v Kyjeve tiež 2. viceprezident Ligy, pán Vladimír MIHALÍK, ktorý tam zastával funkciu supervízora rozhodcov.

Obrázok: iihf.com

Hore