USA: NCDC draft

07.05.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2815x

V stredu, 16. mája, sa uskutoční prvý draft zahraničných hráčov do severoamerickej súťaže NCDC (National Collegiate Development Conference). NCDC je súčasťou U.S. Premier Hockey League, ktorá patrí podľa počtu tímov vo všetkých svojich kategóriách medzi najväčšie hokejové organizácie v Spojených štátoch. Tento draft sa uskutoční prostredníctvom spoločnosti Central Scouting Services (CSS), na základe jej rozsiahlej databázy informácii o hráčoch.

"My ako liga, NCDC, sme veľmi nadšení z nášho prvého draftu zahraničných hráčov. Využitím databázy hráčskych profilov, ktoré sú nám prostrdníctvom spoločnosti CSS k dispozícií sa výrazne rozširujú naše možnosti vyhľadávania hráčov. Myslím, že tento "medzinárodný" draft rozšíri tiež povedomie o NCDC vo svete," uviedol v súvislosti s blížiacim sa draftom Richard Gallant, komisár NCDC.

Podľa našich informácii je v kluboch NCDC záujem aj o niektorých hráčov pôsobiacich v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige. Zástupcovia spoločnosti Hockey Holdings Group (USA), ktorí osobne sledovali zápasy tretieho kola KMHL U18 v Sanoku a záverečného kola kátegórie U16 v Brumove-Bylnici zostavili zoznam hráčov, ktorí podľa nich majú potenciál presadiť sa aj v Spojených štátoch. V prípade, že niektorí z nich v drafte NCDC uspejú, budú kontaktovaní klubmi, ktoré im bližšie vysvetlia možnosti ich uplatnenia v USA. Pre hráčov to samozrejme nie je nič záväzné. Bude to len ďalšia z možností smerovania ich kariéry.

O možnostiach, ktoré hráčom poskytuje CSS, ako aj výsledkoch draftu vás budeme informovať.

Hore