Druhé kolo KMHL úspešne za nami

28.11.2016
Uverejnil: Peter
Prečítané: 3321x

V nedeľu večer (27. novembra) sa v poľskom Sanoku skončilo druhé kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. 

Hneď v úvodnom zápase si pripísali do tabuľky prvé víťazstvo Gladiátori z Galati, keď zdolali Trebišov. Hráči Trebišova mali najbližšie k zisku bodov v zápase s domácim Sanokom, ktorému napokon podľahli 2:1. Nedarilo sa im ani v ďalších zápasoch a body získali až v poslednom zápase, keď v slovenskom "derby" zdolali Michalovce 2:1 po samostatných nájazdoch. Hráči rumunského tímu ukázali výrazné zlepšenie oproti prvému kolu, ale na body to nestačilo. Mrzieť ich môžu hlavne tesné prehry s Michalovcami a domácim Sanokom.

Hokejisti tímu DebMis Select sa vďaka víťazstvám nad Gladiátormi a Trebišovom posunuli v tabuľke na štvrté miesto, kde vystriedali práve Trebišov. K zmene poradia došlo aj v hornej časti tabuľky. Hráči Sanoku sa dokázali otriasť po vysokej prehre vo svojom úvodnom zápase, keď podľahli Levom 1:11 a v zostávajúcich zápasoch nenašli premožiteľa. Kľúčovým je pre nich najmä víťazstvo s Michalovcami (2:1 po samostatných nájazdoch), ktoré odsunulo Michalovce na tretiu priečku priebežnej tabuľky.

Vedúcu pozíciu si upevnili Halické Levy, ktoré nenašli premožiteľa ani v jednom zápase a naďalej sú v tabuľke KMHL bez straty bodu. Po štyroch presvedčivých víťazstvách im najviac problémov narobil maďarský DebMis, ktorý im bol viac než vyrovnaným súperom. 

Najlepším strelcom druhého kola sa stal Vladyslav Braha, ktorý strelil 7 gólov. Rovnaký počet gólov zaznamenal aj jeho spoluhráč Valentyn Mykytyuk. O dekorovaní Vladyslava ako najlepšieho strelca kola rozhodol vyšší počet dosiahnutých asistencií.

Počas záverečného vyhodnotenia bol odmenený aj strelec "Najkrajšieho gólu prvého kola" podľa hlasovania fanúšikov. Hokejku od vedenia ligy si odniesol Vladyslav Braha, ktorý získal v hlasovaní 141 hlasov.

Poháre za umiestnenie v druhom kole Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy odovzdávali zástupcovia vedenia Ligy, prezident usporiadateľského klubu pán Marcin Cwikla a pán Ing. Ľuboš Halama, PhD. riaditeľ spoločnosti DGSA Consulting, s.r.o., ktorá je hlavným partnerom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy v sezóne 2016/2017.

Veľká vďaka patrí usporiadateľskému klubu Niedzwiadki Sanok, ktorý zvládol celú organizáciu druhého kola KMHL na profesionálnej úrovni. Ďakujeme a dovidenia v Novojavorivsku.

Hore