U18: Lukáš Lačný - najproduktívnejší hráč ligy

05.10.2017
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2789x

Lídrom hráčskych štatistík Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U18 je po prvom kole kapitán HK Mládež Michalovce Lukáš Lačný. V rozhovore nám prezradil niečo o hokejových začiatkoch, ale i o svojich snoch.

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

K hokeju ma priviedol môj otec, ktorý sa ma raz opýtal či by som nechcel ísť na tréning do Humenného. Vyskúšal som to a začalo ma to baviť, a baví ma to stále:)

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Určite by som chcel poďakovať každému jednému trénerovi čo ma trénoval, pretože každý z nich ma naučil množstvo nových vecí. No asi najviac by som vyzdvihol terajší trénerský tandem Radovan Regenda- Ivan Králik, ktorí s nami odvádzajú naozaj veľký kus roboty a dávajú nám dôležité rady nielen do hokeja, ale aj do života. Veľká vďaka patrí určite aj trénerovi Martinovi Stripaiovi, ktorý ma viedol ešte v žiackych kategóriach.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Môj najväčší hokejový vzor je Sidney Crosby, no páči sa mi aj hra mladíkov Austona Matthewsa a Connora McDavida. Mojím obľúbeným tímom je Pittsburgh Penguins, ktorému sa v poslednom období naozaj darí. Rád mám aj Toronto Maple Leafs, ktoré má vo svojom tíme veľa mladíkov a v budúcnosti by mohli patriť medzi top tími NHL.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Mojím snom je určite NHL! No ak by sa to nepodarilo, rád by som hral nejakú prestížnu ligu a živil sa tak hokejom. Ale v prvom rade verím že sny sa plnia :)

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Ťažko povedať, mám rád veľa športov, v detstve som rád hrával futbal

Karpatská mládežnícka hokejová liga má za sebou prvé kolo. Aké sú tvoje dojmy z tejto súťaže?

Je to super súťaž, v ktorej si môžme zmerať sily so súpermi z rôznych krajín, určite je výhodou pre každého hráča že odohrá väčší počet zápasov a môže tak napredovať.

Po prvom kole si jej najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom v kategórii U18, v čom je tajomstvo tvojho úspechu?

To že som najproduktívnejším hráčom ma určite teší, no celé je to zásluha mojich spoluhráčov vrátane realizačného tímu. Rovnako šťastný by som bol ak by tam bol hocikto iný z mojich spoluhráčov. V prvom rade sme výborný kolektív a chceme dosiahnuť čo najlepšie postavenie ako tím.

Rovnako ako tebe, sa darilo i tvojmu tímu. HK Mládež Michalovce je po prvom kole na čele tabuľky. Vzhľadom na silu súperov, bude náročné si túto pozíciu udržať i po ďalších kolách?

Ideme od zápasu k zápasu s rovnakým cieľom – vyhrať. Dúfam, že si prvé miesto udržíme i po ďalších kolách a tým ešte vylepšíme úspech z minulého roka.

Ďalšie kolo KMHL je na programe v novembri a uskutoční sa v Novojavorivsku. S akými cieľmi pocestuješ na Ukrajinu?

Nemám nejaké vlastné ciele. V prvom rade ideme udržať to prvé miesto ako tím a verím že sa budeme baviť hokejom.

Na záver, čo by si poprial svojim spoluhráčom, ale i súperom v KMHL?

Spoluhráčom určite to, aby sa nám darilo ešte viac ako v prvom kole, a súperom veľa šťastia v ďalších zápasoch.

 

rozhovor             

logo STILUS New2

Hore