U18: Tretie kolo bez českého tímu

09.02.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2506x

Hokejový klub HA Brumov-Bylnice ešte v piatok informoval vedenie Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, že sa z dôvodu chrípkovej epidémie nezúčastní 3. kola KMHL U18 v poľskom Sanoku.

"Dostali jsme se do pekerní situace. Přicházíme velkou chřipkovou epidemii. Nejsme schopni do Sanoku vyslat hokejový tým. Určitě se situace během týdne nezlepší, ba opačně situace se každým dnem zhoršuje. Je nám to líto, maximálně se připravujeme, máme ambice, ale co naděláme", uviedol k vzniknutej situácii prezident HA Brumov-Bylnice Jaroslav Vaněk.

Vedenie Ligy sa vzniknutou situáciou intenzívne zaoberalo a v záujme zachovania počtu zápasov v treťom kole sa rozhodlo osloviť niekoľko klubov v Maďarsku, Poľsku i Rakúsku, s ponukou zúčastniť sa tretieho kola v pozícii "hosťa". Aj keď sa spočiatku zdalo, že sa podarí nájsť klub, ktorý by bol ochotný prísť do Sanoku, napokon to žiaľ nevyšlo.

Tretie kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sa tak odohrá za účasti šiestich tímov, v dôsledku čoho sa znížil počet zápasov tohto kola. Vedenie ligy sa preto rozhodlo, že sa v Sanoku predohrajú tri zápasy záverečného kola, ktoré sa uskutoční v závere marca v rumunskom Galati. 

Hore