U16: šampiónom Charkov!

10.04.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2516x

Počas víkendu (6. - 8. apríla 2018) sa v českom Brumove-Bylnici uskutočnilo záverečné kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U16 sezóny 2017/2018. Po treťom kole suverénny Charkov mohol prísť o celkové prvenstvo už len teoreticky a tak sa v záverečných zápasoch bojovalo o umiestnenie na ďalších priečkach tabuľky. 

Počas celej sezóny suverénny Charkov zaváhal v záverečnom kole hneď dvakrát. V sobotu podľahol poľskému Sanoku (4:5), v nedeľu remizoval s rumunskými Gladiátormi 3:3 a z víťazstva sa tak tešil až po samostatných nájazdoch. Po treťom kole boli na priebežnom druhom mieste hráči Kryžynky Kyjev, no najlepšiu východiskovú pozíciu mali hráči Debrecínu. Tí strácali na Kyjev len jeden bod, no mali jeden zápas k dobru (dohrávka 1.kola s Michalovcami). Práve Michalovce boli ďalším tímom, ktoré malo v Čechách ešte šancu zabojovať o medailu.

Z tejto trojice sa vo štvrtom kole darilo najviac Michalovčanom, ktorý počas víkendu získali 14 bodov (vrátane víťazstva v dohrávke 1.kola), no napokon im to na medialu nestačilo a so 40 bodmi im patrí konečné štvrté miesto. Striebro si vo svojom poslednom zápase sezóny vybojovali hráči Debreceni Hoki Klub (45 bodov), keď remizovali práve s Michalovcami (1:2 sn). Práve tento bod ich v tabuľke posunul pred bronzovú Kryžynku Kyjev (44 b.), ktorej hráči si v záverečnom kole pripísali do tabuľky 8 bodov.

Poradie sa menilo aj v spodnej časti tabuľky. Úspešný víkend majú za sebou hráči Sanoku, ktorí na českom ľade získali 13 bodov, tie ich v tabuľke KMHL U16 posunuli na piate miesto s celkovým ziskom 22 bodov. Predposledná priečka patrí rumunskému tímu Gladiators Dunarea Galati (19 b.), na poslednom mieste práve skončenej sezóny sa umiestnili hráči HA Brumov-Bylnice (14 b.).

Najlepším strelcom tretieho kola sa stal Szymon Dobosz (STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok), ktorý strelil 10 gólov. Počas záverečného vyhodnotenia ligy bol odmenený aj najužitočnejší hráč Zápasu hviezd. Cenu pre MVP si odniesol Arsen Sivirin (Kryžynka Kyjev), autor víťazného gólu tímu "čiernych", ktorý padol 5 sekúnd pred záverečnou sirénou.

Najlepším strelcom sezóny, i najproduktívnejším hráčom Ligy sa stal Serhii Poimanov z tímu SDYUSSHOR-2002 Charkov. Počas sezóny strelil 35 gólov, ku ktorým pridal 13 asistencií. Vedenie Ligy spolu s trénermi určili i ALL STAR TEAM sezóny 2017/2018. Za najlepších hráčov na svojich postoch boli zvolení:

Brankár: Kyrylo Ryzhov (Charkov)
Obrancovia: Simon Čollák (Michalovce), Kornél Szabo (Debrecen)
Útočníci: Volodymyr Kharin (Charkov), Tymofii Savytskyi (Kyjev), Vasile Nicolae Rares (Galati)

 

Hore