U15: predstavujeme HC Ogre Juniors

11.07.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2043x

Lotyšské mesto Ogre s približne 23000 obyvateľmi je hlavným mestom samosprávneho okresu Ogre. Leží 36 km východne od hlavného mesta Lotyšska Rigy, na sútoku riek Daugava a Ogre. Prvá zmienka o obci Ogre je z roku 1206 (vtedy ešte pod nemeckým názvom "Oger"), štatút mesta mu bol priznaný v roku 1928. Názov mesta pochádza z rieky Ogre. V roku 1861, keď bola vybudovaná železničná trať Riga-Daugavpils, si tu obyvatelia Rigy začali stavať letné chaty. V roku 1862 sa stalo Ogre kúpeľným strediskom.

Mládežnícky hokejový klub “Ogre Juniors” bol založený v roku 2011. V súčasnosti v ňom pôsobí 125 hráčov vo veku od 9 do 17 rokov, ktorí pochádzajú prevažne z Ogre a okolitých miest. HC "Ogre Juniors" má v národných súťažiach Lotyšska 5 družstiev. Svoje domáce zápasy hráva v hokejovej hale Vidzeme s kapacitou 1200 divákov. Klub je čiastočne financovaný lokálnou vládou. V "Ogre Juniors" pôsobia ako tréneri tiež dvaja bývalý reprezentanti Lotyšska. Edgars Adamovics reprezentoval svoju krajinu v juniorských kategóriách U18 a U20, Dmitrijs Zabotinskis bol v rokoch 2000-2009 brankárom seniorského národného tímu.

Hlavným trénerom tímu, ktorý sa predstaví v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige, je už spomínaný Edgars Adamovics. Ten počas svojej hráčskej kariéry pôsobil okrem Lotyšska tiež vo Francúzsku, Nemecku a Poľsku. Jeho asistentom je Peteris Ostoshovs, ktorý v sezóne 2016/2017 získal v pozícii hlavného trénera titul Lotyšského šampióna s tímom HK Kurbads.

Družstvo pod ich vedením sa okrem štartu v domácej súťaží pravidelne zúčastňuje turnajov v rôznych kútoch Európy. Medzi ich najväčšie úspechy patrí víťazstvo na medzinárodnom turnaji kategórie AAA/AA+ v bieloruskom Mogileve, či štvrté miesto na turnaji kategórie AAA v Helsinkách.

                ogre hala         ogre hala 1

 

Hore