Prvýkrát v Michalovciach

13.12.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1789x

Orly, červená skupina - blíži sa druhé kolo

Sezóna 2018/2019 Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy sa počas Vianočných sviatkov prehupne do svojej druhej polovice. Zatiaľ čo "medvede" ako aj modrá skupina divízie "orlov" už majú za sebou dve kolá, orly z červenej skupiny sa druhýkrát stretnú práve počas blížiacich sa sviatkov.

Svoje sily si zmerajú v Michalovciach. Bude to vôbec prvýkrát, keď sa bude o body v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige bojovať v tomto meste. Zápasy druhého kola sú netradične naplánované až do štyroch dní. Úvodný zápas sa odohrá už 26. decembra o 18-tej hodine a na ľad proti sebe vykorčuľujú hráči domáceho HK Mládež Michalovce a lotyšského HC Ogre Juniors. Celý rozpis zápasov nájdete TU.

Po prvom kole je situácia v tabuľke pomerne vyrovnaná. V čele síce je bez straty bodu Kryžynka Kyjev, ale na ďalších troch miestach delia tímy len jednobodové rozdiely: 2. Novojavorivsk (10 bodov), 3. Michalovce (9), 4. Belehrad (8). Podľa výsledkov prvého kola môžeme predpokladať, že práve tieto 4 družstvá sa pobijú o prvé tri miesta v tabuľke, ktoré im zaručia miesto vo finálovej skupine. Šancu na umiestnenie v prvej trojke majú samozrejme aj Ogre (po prvom kole 3 body) a vzhľadom na minimálne bodové rozdiely aj Nowy Trag, ktorý v prvom kole v Novojavorivsku nezískal ani bod.

Rovnako ako v úvodnom kole "červenej" skupiny a v oboch kolách "modrej" skupiny, aj v Michalovciach bude štartovať siedme družstvo v pozícii hosťa. Tentoraz ním bude select tím zložený z hráčov z Ukrajiny, Moldavska a Rumunska. Výsledky tímov, ktoré sa súťažných kôl zúčastňujú ako hosť sa samozrejme nezapočítavajú do tabuľky Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. 

Záverečné, tretie, kolo odohrajú Orly vo februári. Najprv sa v Nowom Targu strenú tímy "červenej" skupiny (8.-10.2.2019), "modrá" skupina bude bojovať o body v Debrecíne (15.-17.2.2019). Práve po treťom kole bude jasné, ktoré družstvá postúpia do finálovej skupiny (družstvá umiestnené v základných skupinách na prvých troch miestach), a ktoré budú v záverečnom kole sezóny bojovať len o umiestnenie. Miesta, ako aj termíny konania 4. kola budú upresnené neskôr.

 

Hore