ŠTARTUJE PIATA SEZÓNA KMHL!

14.10.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1743x

SEZÓNA 2020/2021

If you prefer to read this text in english, click HERE

Už tento víkend odštartuje Karpatská mládežnícka hokejová liga svoju piatu sezónu! Vzhľadom na pandemickú situáciu vo svete, bude jubilejná sezóna iná...

"Uplynulá sezóna bola predčasne ukončená tesne pred jej vyvrcholením. Záverečné kolá sme museli zrušiť a sezónu ukončiť bez udelenia titulov v jednotlivých kategóriách. O to viac sme sa tešili na novú, jubilejnú sezónu. Všetci sme dúfali, že sa situácia upokojí a my ju odštartujeme bez problémov. Opak je však pravdou. Mrzí nás to o to viac, že záujem o štart v súťaži prejavilo 45 tímov rôznych vekových kategórii. V aktuálnej situácii, keď je obmedzená možnosť cestovania je veľmi ťažké hráť ligu, v ktorej pôsobia tímy z 9 krajín. Napriek tomu sme sa snažili nájsť spôsob, ktorým by sa táto sezóna dala zachrániť," uviedol Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.

Napriek všetkému sa môžeme už tento víkend tešiť na úvodný turnaj Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, sezóny 2020/2021. Uskutoční sa v dňoch 17.-18. októbra v Nowom Targu.

"Áno, môžem potvrdiť, že počas víkendu odštartuje piata sezóna KMHL. Jej formát však bude iný. Prihliadajúc na všetky okolnosti sme sa rozhodli odohrať túto sezónu formou národných, respektíve regionálnych kvalifikácií. Najlepšie tímy postúpia do finále, ktoré veríme bude možné odohrať koncom marca, prípadne v apríly", priblížil model súťaže Krzysztof Czech, člen správnej rady KMHL a pokračoval: "Približne pred mesiacom došlo k tomuto rozhodnutiu. Následne som túto myšlienku predstavil klubom v Poľsku, ktoré to prijali pozitívne. Už túto sobotu sa v Nowom Targu predstavia tímy kategórie U16. O právo účasti vo Finále KMHL budú bojovať MMKS Podhale Nowy Targ, UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok, JKH GKS Jastrzębie-Zdrój a Sokoly Toruń. Ako hosť sa na úvodnom kole kvalifikácie predstaví MKS Cracovia Kraków. Naplánované sú tri kolá, o miestach konania a termínoch budeme informovať neskôr. Rovnako tak aj informácie o kategóriách U14 a U12 upresníme v najbližších dňoch."

Samozrejme do sezóny sa zapoja aj tímy z ostatných krajín. Vzhľadom na vysoký počet záujemcov sa národná kvalifikácia odohrá i na Ukrajine. Tú má na starosti Oleg Moller, viceprezident KMHL: "Na úvod musím vyjadriť svoje poďakovanie nášmu priateľovi Igorovi Arkhypenkovi (riaditeľ hokejovej školy Kryžynka Kyjev), ktorý je v týchto neľahkých časoch našou predĺženou rukou na Ukrajine. Rovnako ako v Poľsku, aj tam sa tento nový model súťaže stretol s veľkým záujmom. Podľa posledných informácii by sa kvalifikácia mala odohrať v troch vekových kategóriách. Momentálne čakáme na definitívny zoznam štartujúcich tímov. Myslím, že môžem povedať, že to vyzerá veľmi nádejne."

Čo sa týka ostatných krajín a regiónov, tam sa ešte stále hľadá najlepší model. "Uvažujeme o regionálnej kvalifikácii v oblasti Bulharsko/Srbsko/Rumunsko. Z týchto krajín máme viacerých záujemcov o štart v súťaži. Možnosť usporiadania kvalifikačných turnajov však závisí od vývoja v tomto regióne, predovšetkým od možnosti cestovania. Rovnako tak nemáme definitívne vyriešené Slovensko a Maďarsko. Čakáme na vyjadrenie klubov ako aj na vývoj pandemickej situácie. Ostávajú nám ešte tímy z Bieloruska a Litvy, uvidíme ako sa nám podarí vyriešiť ich zapojenie do aktuálnej sezóny KMHL", uzavrel Peter Kločanka.

Zdá sa, že aj napriek množstvu problémov a obmedzení sa sezóna 2020/2021 predsa len začne. Prvý zápas je naplánovaný na sobotu, 17.10., o 11.30 hod. Rozpis zápasov úvodného kola vám prinesieme čoskoro. 

Hore