Rozhovor s manažérom HK Mládež Michalovce Jozefom Kužmom

16.07.2016
Uverejnil: Administrator
Prečítané: 4910x

O príprave a plánoch na novú sezónu, ako aj o tej predošlej, sme sa porozprávali s manažérom HK Mládež Michalovce, Jozefom Kužmom.

Najprv sa vrátime k predošlej sezóne. Ako ju hodnotíte? Podarilo sa dosiahnuť stanovené ciele?

Spokojnosť určite je, pretože sa nám podarilo postúpiť s dorastom do extraligy.

Došlo v klube k nejakým zmenám v medzisezónnom období?

Pribudol nám nový tréner, Tibor Tartaľ, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Rusku a v tejto sezóne bude viesť družstvo kadetov a mladších žiakov.

Ako prebieha príprava na novú sezónu?

Príprava prebiehala tradične v mesiacoch máj a jún vo všetkých kategóriach. Využívali sme priestory štadióna a jeho okolie, ale hráči zaberali tiež v telocvični a posilňovni. Všetky kategórie naplnili tréningový plán, sme teda s priebehom prípravy na novú sezónu spokojní.

S akými cieľmi pôjdete do novej sezóny? Aké sú ambície jednotlivých kategórii?

S dorastom sa chceme udržať v najvyššej súťaži a dostať sa do play-off. V kategórii kadetov je cieľom postup to TOP 12 pre budúcu sezónu 2017/18. Čo sa týka žiackych kategórií, prioritou bude umiestnenie v prvej štvorke na východnom Slovensku. Pre kategóriu juniorov ciele nemáme stanovené, pretože ešte nevieme štruktúru súťaže.

Novinkou v nasledujúcej sezóne je vytvorenie kategórie kadetov. Aký je Váš názor na tento nový model súťaže deviatakov?

Je to celkom zaujímavá súťaž, ktorá ešte prechádza malou úpravou, pretože niektoré kluby žiadali o úpravu modelu. Určite prinesie viac zápasov s družstvami, s ktorými sme sa doposiaľ v žiackych kategóriach nestretávali.

Práve „kadeti" budú v sezóne 2016/17 pôsobiť aj v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige (KMHL). Čo očakávate od pôsobenia v tejto súťaži?

Súťaž určite prinesie veľa kvalitných zápasov s družstvami zo zahraničia a taktiež viac zápasov pre hráčov 9. ročníka, ktorý v tomto veku potrebujú hrať väčší počet zápasov ako hráči
mladších kategórií.

V KMHL budú Vašimi súpermi tímy z Ukrajiny, Poľska, Maďarska, Rumunska a susedný Trebišov. Na aké umiestnenie si v tejto konkurencii trúfate?

Verím, že chlapci dosiahnu dobré výsledky a asi ako u všetkých športovcov, je našim cieľom víťazstvo v tejto súťaži.

Zdroj: redakcia cjhl.eu.

Hore