Rozhovor s Ambasádorom KMHL

21.11.2017
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2168x

Už skôr sme vás informovali o tom, že Raťo Staňa, bývalý vynikajúci hokejový brankár, sa stal Ambasádorom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Teraz vám prinášame s Rasťom krátky rozhovor.

Po skončení aktívnej kariéry si dlho bez hokeja nevydržal. Máš viacero aktivít, ktoré s hokejom úzko súvisia. Plánoval si to takto už ako aktívny hráč, alebo je to dôsledok toho, že je ťažké sa po toľkých rokoch s hokejom len tak rozlúčiť?

Už ako hráč som posledné roky rozmýšľal čo budem robiť po skončení kariéry a vedel som že to určite skúsim ako tréner brankárov. Je to niečo čo som robil 25 rokov, veľmi ma to bavilo, tak by som rád odovzdal skúsenosti. Dostal som aj ponuku spolukomentovať pre RTVS a je pre mňa veľmi zaujímavé vidieť hokej z iného uhla pohľadu.

Najnovšie si sa stal Ambasádorom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Ako došlo k spojeniu medzi tebou a KMHL?

Pri svojich aktivitách, ktorých cieľom je pomôcť slovenským brankárom a naštartovať nový systém ich prípravy, som sa na východe Slovenska stretol s predstaviteľmi KMHL. Tí mi túto súťaž predstavili a oslovili ma s možnosťou stať sa jej Ambasádorom, čo som veľmi rád prijal.

Aký je tvoj názor na túto medzinárodnú súťaž, prípadne na medzinárodné mládežnícke turnaje všeobecne? Vítaš takéto aktivity?

Určite takéto medzinárodné konfrontácie vítam a je to o to lepšie, že to nieje nejaký jednorázový turnaj, ale pravidelná súťaž, ktorá pomôže všetkým zúčastneným krajinám.

Môže zahraničná konfrontácia pomôcť našim mládežníkom k napredovaniu?

Jednoznačne je dobré ak svoje sily a schopnosti neporovnávate len na domácej úrovni,ale aj so zahraničnou konkurenciou, ktorá Vám rýchlejšie pomôže napredovať a zlepšovať sa.

Čo by si ako Veľvyslanec KMHL zaželal samotnej lige, ale aj hráčom, ktorí v nej pôsobia?

Karpatskej mládežníckej hokejovej lige prajem, aby vydržala čo najdlhšie, aby mala čo najviac krajín a klubov zapojených v tejto lige, čo by jej pomohlo rásť vo svojej kvalite. Hráčom prajem veľa zážitkov z týchto vzájomných zápasov, aby čím rýchlejšie napredovali a takisto aby spoznali nových ľudí a nadviazali nové kamarátstva aj na medzinárodnom ľade.

Zdroj fotografií: facebook Rastislav Staňa (autor fotografie na titulke: Ondrej Bobek)

 

rozhovor             

 logo STILUS New2

Hore