SÚŤAŽE ZRUČNOSTI, KALUSH

17.04.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1949x

If you prefer english, click HERE

Rovnako ako v Trebišove, aj v Kalushu sme pre hráčov pripravili suťaže zručnosti. Počas záverečného kola divízie Orly (11.-13. apríl) si svoju šikovnosť overili hráči  tímov, ktoré bojovali o celkové 7. až 12. miesto v súťaži. Súťažilo sa v piatich disciplínach.

Večer sa začal "tímovou šafetou". Tej sa zúčastnili 4 hráči a jeden brankár z každého družstva. Najrýchlejší boli hráči Gladiators Dunarea Galati. Z víťazstva sa tešila ich štafeta v zložení: Rares Nedelcu, Mykyta Soroka, Maxim Secrieri, Artyem Kirnos and Razvan Neacsu (B). Ako druhí finišovali hráči domáceho RCYSS HC Legion Kalush. Tretie miesto obsadil HK Mládež Michalovce.

Nasledovala "kontrola puku". Táto súťaž pozostávala z troch častí: (1) Vedenie puku pomedzi osem prekážok; (2) Vedenie puku pomedzi osem kužeľov; a (3) Umiestnenie puku do vedra. Roberts Vitols z HC Ogre Juniors dosiahol najrýchleší čas, 29,03 s. Druhý bol Maxim Secrieri (29,34) a tretí najlepší čas patril Kamilovi Rohaľovi Michaloviec (32,78):

Aj brankári mali svoju súťaž. Ich úlohou bolo chytiť čo najviac samostatných nájazdov v rade. Najdlhšiu sériu sa podarilo vychytať brankárovi HC Ogre Juniors. Linards Feldbergs inkasoval gól hneď z prvého nájazdu, no ďalších sedem pokusov už do svojej siete nepustil. Po 5 úspešných zákrokov predviedli Stanislav Stefaniv (Kalush) a Franciszek Zrebiec (Sanok).

Ďalšou bola súťaž v presnosti streľby. Hráči mali po 12 pukov a ich úlohou bolo trafiť čo najviac z nich do dier umiestnených na bráne. Každá úspešná strela znamenala body - spodné diery 1 bod, horné diery - 2 body, stredná diera 3 body. Marcel Karnas zo Sanoku sa stal víťazom, keď jeho 3 presné zásahy znamenali zisk 8 bodov. Druhé miesto si "vystrieľal" Mykyta Soroka (Gladiators Gloria) so ziskom 6 bodov, tretie miesto obsadil Kevins Strädnieks z Ogre s piatimi bodmi.

Ako posledná prišla na rad súťaž o "najsilnejšiu strelu". V tejto disciplíne súťažili po dvaja hráči z každého tímu, pričom každý mal k dispozícii dva puky. Najprudšou strelou sa v Kalushu prezentoval Maxim Secrieri. Puky z jeho hokejky vyleteli rýchlosťou 126 a 127 km/h. Jeho spoluhráč, Sergiy Nikulin, pálil rýchlosťou 123 a 121 km/h.

Video záznam Súťaže zručnosti nájdete na youtube kanály Karpatskej mládežnickej hokejovej ligy. Súťaže zručnosti sponzoroval MULTI šport Michalovce

Hore