DIVÁCKY REKORD KMHL - ODOVZDANIE CIEN

15.04.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1882x

Sezóna 2019/2020 sa skončila predčasne. Závrečné kolá museli byť zrušené kvôli pandémii koronavírusu COVID-19. V poradí štrvtá sezóna KMHL tak ostane bez víťaza. Ako sme už skôr informovali, ocenení budú víťazi základných skupín, rovnako tak aj najlepší strelci. Termín, ani spôsob odovzdania týchto trofejí nie je ešte vzhľadom na aktuálnu situáciu známy.

Nejaké ocenenie sa nám predsa len podarilo odovzdať! V Nowom Targu, počas tretieho kola, sme odovzdali vecné ceny víťazovi súťaže o "Divácky rekord KMHL." 

Túto súťaž pripravila Karpatská mládežnícka hokejová liga, v spolupráci s organizujúcimi klubmi a partnermi, počas druhého kola. Súťažili kluby, ktoré toto kolo organizovali, teda Debrecín, Novojavorivsk a Sanok. Cieľom súťaže bolo prilákať na zápas domáceho tímu do hľadiska čo najviac divákov.

"Rozhodli sme sa zorganizovať túto súťaž, aby sme na mládežnícky hokej pritiahli do hľadiska viac divákov. Myslíme si totiž, že aj táto veková kategória môže ponúknuť hokejovým priaznivcom vzrušujúce zážiky. Na druhej strane, sme tiež presvedčení, že plné tribúny poženú hráčov k ešte lepším výkonom," uviedol pred druhým kolom Peter Kločanka, riaditeľ KMHL.

Hodnotnú cenu od partnerov súťaže si v Nowom Targu prevzali kapitán a tréner tímu HK Halycké Levy. V Novojavorivsku si našlo cestu na štadión 275 divákov. Tí videli zaujímavý súboj dvoch najlepších tímov modrej skupiny divízie Orly. Levy zdolali "Baltu Ainiai" Kaunas 5:4.

"Sme radi, že si na náš štadión našlo cestu toľko fanúšikov. Klub v Novojavorivsku je mladým klubom s desaťročnou históriou. Za ten krátky čas sme však dosiahli viacero úspechov, medzi ktoré patria aj víťazstvá v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige. Teší nás, že môžeme byť v tejto spoločnosti a že môžeme hostiť turnaje KMHL. Tešíme sa tiež z víťazstva v súťaži o vytvorenie rekordu. Blahoželáme však aj našim "súperom" do Debrecínu a Sanoku, kde sa im tiež podarilo dosiahnuť pekné návštevy," uviedol Mykhailo Chikantsev, viceprezident a hlavný tréner Halyckých Levov.

divacky rekord 2Tričká a šiltovky s klubovým motívom od spoločnosi A4ka a teplákové súpravy od JOMA SPORT odovzdal viceprezident KMHL, pán Vladimír Mihálik.

Ďalšej ceny, sady off-ice tréningových pomôcok, ktorú venoval MULTI ŠPORT, sa Levy vzdali v prospech Sanoku. Čo ich k tomu viedlo, ozrejmil pán Mykhailo Chikantsev: "Naše víťazstvo bolo tesné. Veď v Sanoku bolo len o 20 divákov menej. Vzhľadom na naše dlhoročné dobré vzťahy s klubom zo Sanoku a aj ako prejav nášho rešpektu voči ich fanúšikom sme sa rozhodli, že túto cenu venujeme mladým Niedzwiadkom." Tá mala byť odovzdaná počas finálového kola kategórie U14 v Sanoku. Vzhľadom na aktuálnu situáciu si na ňu musia "medvede" počkať. 

Toto gesto ocenil aj viceprezident KMHL, pán Oleg Moller: "Okrem diváckej návštevy nás potešilo tiež gesto Halyckých Levov. Vzdať sa časti výhry v prospech druhého Sanoku je dôkazom toho, že medzi účastníkmi KMHL sú priateľské vzťahy. Športová rivalita patrí výlučne na ľad. Dokazuje to tiež, že naše heslo "25 tímov, 9 krajín, 1 hokejová rodina" nie je len prázdnou frázou."

A ako si počínali "súperi" Levov?

 Debrecín sa o rekord pokúšal v zápase so Sanokom. V hľadisku sme napočítali 150 divákov. Domáci hráči im spravili radosť, keď zvíťazili 4:0.

"Snažili sme sa túto udalosť propagovať rôznymi spôsobmi. Naše úsilie prinieslo do arény okolo 150 divákov. Možno to nie je príliš veľa, ale myslím, že pre nás je to pekné číslo. Zvyčajne máme na zápasoch tejto vekovej kategórie okolo 30 - 50 ľudí. Teraz som v našej aréne videl veľa „nových tvárí“ a dúfam, že si nájdu cestu na zápasy našich mládežníckych tímov aj v blízkej budúcnosti,“ uviedol Prakab János, manažér DHK.

Niedzwiadki v Sanoku mobilizovali svojich príbuzných, kamarátov a známych na zápas proti Kryžynke Kyjev. Odmenou im bolo takmer 260 divákov, tí však boli svedkom tesnej prehry 3:4.

"Poďakovanie patrí predovšetkým rodičom našich hráčov, ktorí sa snažili osloviť čo najširší okruh svojich známych a fanúšikov hokeja v Sanoku. Napokon sa im na zápas s Kryžynkou podarilo pritiahnuť 255 divákov, čo myslím nie je zlé pre túto vekovú kategóriu," poznamenal Michal Radwanski, prezident klubu, a pokračoval, "Hokej v našom meste má tradíciu, čo dokazujú návštevy na zápasoch seniorov. No hokej v Sanoku to nie sú len muži. Budeme sa preto snažiť v klube pracovať tak, aby v budúcnosti chodilo aj na zápasy našich Niedzwiadkov čo najviac ľudí a aby sa hokejom bavili."

Cieľom súťaže o "Divácky rekord KMHL" bola motivácia klubov, aby vyvíjali väčšie úsilie pri snahe prilákať ľudí do hľadiska na zápasy mládežníckych tímov. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa snažili o čo najlepší výsledok, rovnako tak aj všetkým, ktorí prišli podporiť svoje tímy. V neposlednom rade treba poďakovať aj partnerom súťaže.

 

Súťaž o "DIVÁCKY REKORD KMHL" podporili: 

 A4ka logo

logo joma

multisport

 

Hore