Vladyslav Braha: Mojim hokejovým vzorom je Patrick Kane

13.01.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 2784x

O necelý mesiac (10. - 12. február) sa v ukrajinskom meste Novojavorivsk uskutoční tretie kolo Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Domáci tím "Halycké Levy" je aktuálnym lídrom Ligy a jeho útočník Vladyslav Braha je s 13 gólmi najlepším strelcom súťaže. Práve s Vladyslavom sme sa porozprávali o jeho prvých hokejových krokoch ako aj o jeho hokejových vzoroch.

Momentálne si najlepším strelcom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, v čom je tajomstvo tvojho úspechu?

Strieľať góly je moja "práca". V každom zápase sa snažím hrať od prvej do poslednej sekundy. Moji spoluhráči v útoku, Yevhenii Abadzhian a Oleksandr Plokhothnik mi vo veľkej miere pomohli k dosiahnutiu tohto výsledku. Každý hráč nášho tímu sa snaží na ľade odvádzať čo najlepšiu robotu, preto sme na prvom mieste Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kto bol tvojim prvým trénerom?

K hokeju ma priviedol môj otec, ktorý tiež hrával hokej. Začal som, keď som mal 6 rokov. V tom čase otec pracoval ako tréner v hokejovom klube v meste Kryvoj Rog. Začiatky boli náročné, bolo dosť pádov :) Postupom času som zdokonaľoval svoje korčuľovania ako aj ostatné hokejové schopnosti.

Kedy si sa rozhodol, že budeš útočníkom?

Myslím, že toto rozhodnutie padlo už na prvom tréningu. Vzal som si príklad z môjho otca, ktorý tiež hrával v útoku.

Si fanúšikom NHL? Máš v tejto súťaži obľúbený tím, prípadne hráča?

Áno. Som veľkým fanúšikom tejto súťaže. Sledujem predovšetkým zápasy Chicaga Blackhawks, ktoré je mojim najobľúbenejším klubom. A ich hráč Patrick Kane je mojim hokejovým vzorom.

Toto je premiérová sezóna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy, čo môžeš povedať o tejto súťaži?

Myslím, že je dobrý nápad vytvoriť takúto medzinárodnú súťaž. Pre nás hráčov je to možnosť odohrať v sezóne viac zápasov a konfrontovať  sa so zahraničnými súpermi. 

Autor: Andrii Marych

Hore