NIEDŹWIADKI SANOK - TROJNÁSOBNÉ ZLATO!

24.06.2021
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 792x

AKÁ BOLA PANDEMICKÁ SEZÓNA II.

If you prefer english, click HERE

Pandemická sezóna prebehla v Poľsku takmer normálne. Zápasy mládežníckych kategórií sa hrali od 6. septembra do 26. marca. Klub Niedzwiadki Sanok mal v súťažiach riadených Poľským hokejovým zväzom zastúpenie v šiestich kategóriách: U20, U18, U16, U14, U12 a v minihokeji. Popri tom, nechýbali Niedźviadki ani v kvalifikačných turnajoch Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U14 a U16. Všetky vekové kategórie v Poľsku mohli počas sezóny normálne trénovať. Zápasy sa hrali ako zvyčajne, počas víkendov. Od 19. októbra sa na základe obmedzení Poľskej vlády nemohli zápasov zúčastňovať diváci. Sezóna 202/2021 bola pre klub UKS Niedźwiadki MOSiR Sanok veľmi úspešná.

MINI HOKEJ: Najmladšie Niedzwiadki Sanok sa tešili z víťazstva na turnaji "Santa Claus Tournament 2020" v Krynici. Družstvo tréenera Krzysztofa Rockiho porazilo v semifinále Tychy (4:2) a vo finále si poradilo s domácou Krynicou (6:2). Tím sa zároveň kvalifikoval na "Czerkawski CUP 2021 Final", ktorý sa uskutoční začiatkom následujúcej sezóny.

U 12: Hráči pod vedením trénera Mateusza Kowalskeho odohrali počas sezóny 16 zápasov. V súťaži "Podkarpacie-Małopolska" obsadili druhé miesto. V celonárodnom finálovom turnaji pod názvom "Independence CUP", ktorý sa uskutočnil v meste Łódź, obsadili v konkurencii piatich tímov (Tychy, Łódź, Gdańsk, Jastrzębie, Nowy Targ) pekné 3.miesto.

U12

U14: Tréner Tomasz Wolanin odohral so svojim tímom počas sezóny 20 zápasov. Okrem domácej súťaže, štartovali aj v Kvalifikačných turnajoch KMHL.

U16: Zlatá medaila!
Hráči zo štyroch  "Tréningových centier mládeže" (Ośrodky Szkolenia Młodzieży) – Sanok, Toruń, Katowice, Oświęcim si zmerali sily na turnaji. Hráči reprezentujúci Sanok (družstvo zložené z hráčov zo Sanoku, Krakowa, Dębice) sa stali Šampiónmi trénbingových centier, keď zvíťazili vo všetkých troch zápasoch - Toruń (7:5), Katowice (6:1) a Oświęcim (5:3). Zverenci trénera Michała Radwańskeho odohrali aj 2.kola Poľskej kvalifikácie KMHL. V konkurencii tímov MKS Sokoły Toruń, JKH GKS Jastrzębie a MMKS Podhale Nowy Targ, obsadili prvé miesto. Finálový turnaj KMHL je naplánovaný na august. Družstvo Niedzwiadki Sanok U16 sa kvalifikovalo tiež na finálový turnaj Poľských majstrovstiev.. V skupinovej fáze nenašli premožiteľa, keď porazili Cracoviu Krakow (3:2), Uniu Oświęcim (6:3) a MOSM Tychy (3:1). V semifinále si poradili s JKH GKS Jastrzębie (3:2 po predĺžení). Žiaľ, vzhľadom na obmedzenia poľskej vlády sa finálový zápas neodohral. Poľská federácia napokon rozhodla, že ocení tímy bez boja. Klub Niedzwiadki Sanok sa stal spolu s Uniou Oświęcim Majstrom Poľska v kategórii U16. Bronzové medaily získali hráči JKH GKS Jastrzębie a Sokoły Toruń.

U16

U18: Zlatá medaila!
Klub Niedzwiadki Sanok sa kvalifikoval na Národnú Mládežnícku Olympiádu Zimných Športov (Ogólnopolska Olimpiada w Sportach Zimowych). V skupinovej fáze, zverenci trénera Krzysztofa Ząbkiewicza, dosiahli sériu víťazstiev, keď porazili KS Katowice Naprzód Janów (2:1 po predĺžení), MKS Sokoły Toruń (4:3 po predĺžení) a Cracoviu Krakow (4:1). V semifinále na nich nestačili hráči MMKS Podhale Nowy Targ (5:2) a ani Toruň vo finále. Po víťazstve 3:2 sa Niedźwiadki tešili zo zlata vybojovaného na ľade. Niedzwiadki Sanok sa stali Víťazom Poľskej Olympiády Mládeže.

U18

U20: Zlato!
Aj hráči kategórie U20 si vybojovali účasť vo finálovom turnaji Poľských majstrovstiev do 20 rokov. V skupine zdolali KS Katowice Naprzód Janów (5:0) a UKS Zagłębie Sosnowiec (4:3). Nad ich sily boli hráči KH Polonia Bytom, ktorým podľahli 2:4. V semifinále si hladko poradili s MKS Sokoły Toruń, a po víťazstve 9:2 postúpili do finále. Zápasy o medaily sa žiiaľ už neodohrali, stopli ich sprísnené protipandemické opatrenia Poľskej vlády. Po rozhodnutí Poľskej hokejovej federácie sa zverenci trénera Krzysztofa Ząbkiewicza odniesli zlaté medaily a titul Šampióna Poľska v kategórii U20. Spolu s nimi sa tešili i hráči KH Polonia Bytom. Tretie miesto a bronzové medaily získali MKS Sokoły Toruń a MMKS Podhale Nowy Targ.

U20

1. Liga ((Młodzieżowa Hokej Liga): Družstvo Niedźwiadki Sanok odohralo v súťaži 22 zápasov a sezónu ukončilo so ziskom 47 bodov na štvrtom mieste.

Ekstraklasa: Rovnako ako mládežnícke súťaže, odohrala sa v Poľsku i kompletná sezóna najvyššej seniorskej súťaže. Družstvo Ciarko STS Sanok skončilo na 8. mieste. Z titulu sa tešili hráči JKH GKS Jastrzębie.

CIARKO STS

Táto sezóna, aj napriek pandémii koronavírusu, bola pre hráčov UKS Niedzwiadki Sanok veľmi úspešná. Zisk troch zlatých medailí pre Sanok sa stal skutočnosťou - je to najväčší úspech v klubovej histórií. Veľký potlesk pre všetkých; hráčov, trénerov i vedenie klubu.

Text: Marzena Niemczyk, reportérka KMHL
Foto: Marzena Niemczyk, Tomasz Sowa, Niedźwiadki Sanok

 

Hore