Prvý hrací deň 3.kola

10.02.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 3181x

Máme za sebou úvodný hrací deň tretieho kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. V otváracom zápase si druhú výhru v súťaži zapísali do tabuľky „Gladiátori“ z rumunského Galati. Rovnako ako v druhom kole aj teraz dokázali nájsť recept ako zdolať MŠKM TREBIŠOV. Zápas sa skončil zaslúženým víťazstvom „Gladiátorov“ v pomere 4:1, ktorý preukázali väčšiu túžbu po víťazstve.

V druhom zápase na seba narazili HK Mládež Michalovce a DebMis Select. Zápas bol dlho vyrovnaný a mladí Michalovčania strhli víťazstvo na svoju stranu až v záverečnej minúte gólom v presilovej hre. Do tabuľky si tak pripísali 3 body za víťazstvo 3:2.

Po druhom zápase nasledovalo slávnostné zahájenie druhého kola. O záujme o hokej a Karpatskú mládežnícku hokejovú ligu v meste Novojavorivsk ako aj v celom Ľvovskom regióne svedčí fakt, že na otváracom ceremoniály sa zúčastnilo viacero významných osôb z politického ako aj spoločenského života región. Po viacerých príhovoroch nasledoval nástup družstiev na ľad, ktorý však nestihlo družstvo Sanoku pre problémy na ceste. Na záver ceremoniálu zaznela ukrajinská hymna.

Mladí poliaci prišli tesne pred záverečným zápasom, v ktorom domáce Levy dokonale využili túto situáciu a zápas rozhodli už v prvých minútach, keď strelili tri góly. Po bezgólovej druhej tretine sa zápas skončil výsledkom 5:1 pre „Halycké Levy“, ktoré si tak upevnili pozíciu lídra. Naopak Niedzwiadki Sanok si v tabuľke vymenili pozíciu s Michalovcami, ktoré momentálne na druhom mieste strácajú 11 bodov na vedúce Levy. Príležitosť „ukrojiť“z tohto náskoku budú mať už zajtra, keď sa v záverečnom dueli dňa stretnú s domácim tímom.

Celá organizácia druhého kola je zatiaľ na vysoko profesionálnej úrovni a usporiadateľský klub si zaslúži len to najlepšie hodnotenie. Potešujúci je tiež divácky záujem, keď na zápase domácich Levov bola takmer plná hala. Veríme, že si nájdu cestu na štadión aj počas víkendu, keď sa odohrá zostávajúcich 12 zápasov druhého kola.

FOTO: z webu http://galhockey.com.ua/foto/

Hore