Tretí hrací deň 3. kola je za nami

12.02.2017
Uverejnil: Peter
Prečítané: 3059x

V prvom zápase záverečného dňa 3. kola Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy potvrdili úlohu favorita „Halycké Levy“. Gladiátorom strelili v prvej tretine 2 góly ku ktorým pridali v druhom dejstve ďalšie tri. Keďže si brankár domácich opäť udržal čisté konto, zápas sa skončil víťazstvom Levov 5:0.

V súboji o priebežné druhé miesto na seba narazili HK Mládež Michalovce a Niedzwiadki Sanok. Vo vyrovnanom zápase sa striedali útoky na oboch stranách. Michalovce šli do vedenia 4:2, no Sanok dokázal vyrovnať gólom v presilovke necelých šesť minút pred koncom zápasu. O víťazstve slovenského tímu rozhodol v 59. minúte premeneným samostatným únikom Bogdan Stepanchenko strelou do pravého horného rohu. V záverečnej power-play sa mladí poliaci pripravili o možnosť dostať zápas do samostatných nájazdov zbytočným vylúčením. V hodnotení zápasu v „press zóne“ vyzdvihli kvalitu zápasu tak tréner Michaloviec Tibor Tartaľ, ako aj prezident Sanoku Marcin Cwikla.

Úvod zápasu medzi Trebišovom a DebMis veľa vzruchu nepriniesol. Sľubnú príležitosť mali v 7. minúte hráči maďarského tímu, ale peknú kombináciu dvaja na jedného gólom zakončiť nedokázali. V 13. minúte získali Trebišovčania výhodu presilovej hry, no po 15 sekundách bol počet hráčov na ľade vyrovnaný. Pri hre 4 na 4 boli aktívnejší maďarský hokejisti, skóre sa však nemenilo. V 17. minúte využil presilovku Alex Vargaeštók, keď peknou strelou pod hornú žŕdku zakončil svoje sólo z vlastného pásma. MŠKM Trebišov sa však dlho z vedenia netešil. Už o niekoľko sekúnd vyrovnal Adam Orosz. Vstup do druhej tretine vyšiel lepšie zástupcom slovenského hokeja, keď sa už v 29 sekunde dokázal presadiť Ondrej Grega. Dvanásť minút pred koncom však bolo opäť vyrovnané. V nasledujúcich minútach sa hra pritvrdila. Záver zápasu vyšiel lepšie hráčom Trebišova. Pri hre 4 proti 4 dorazil po individuálnej akcii Ondreja Gregu puk do siete Alex Vargaeštók a svojim druhým gólom v zápase rozhodol minútu a 45 sekúnd pred koncom o víťazstve svojho tímu 3:2.

Zostávajúce výsledky 3. kola:

Gladiators Dunarea Galati - STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok 2:5
HK Mládež Michalovce - MŠKM TREBIŠOV 4:1
DebMis Select - HK „Halické Levy“ Novojavorivsk 1:3

 

FOTO: z webu http://galhockey.com.ua (Tomasz Sowa)

Hore