MACIEJ POREBA - JKH GKS JASTRZĘBIE

05.02.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2282x

NAJPRODUKTÍVNEJŠÍ VLK

If you prefer to read this interview in english, click HERE

Do začiatku tretieho kola ostáva už len jeden deň. Porozprávali sme sa s najproduktívnejším hráčom divízie Vlci. Na naše otázky odpovedal Maciej POREBA, útočník JKH GKS Jastrzębie.

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

Prvý kontakt s ľadom som mal ako šesťročný. Z materskej školy sme raz do týždňa chodili na štadión, kde nás učili korčuľovať. V tom čase som začal tiež pravidelne chodiť na tréningy JKH GKS Jastrzębie.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

V náborovej skupine som prišiel do kontaktu s viacerými trénermi. Môj súčasný tréner - Mariusz Bernacki je mojim trénerom už 5 rokov. Myslím, že každý tréner s ktorým som pracoval má podiel na mojom hokejovom raste.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Z hráčov sú to Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. A teda asi neprekvapí, že najobľúbenejším tímom je Pittsburgh Penguins.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Ako každý mladý hokejista, aj ja by som si chcel zahrať v niektorej z najlepších hokejových líg, KHL či NHL.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Myslím, že futbalu.

Tvoj tím je nováčikom Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Máme za sebou dve kolá. Aké sú tvoje dojmy z tejto súťaže?

V našej domácej súťaži sa pravidelne stretávame s poľskými tímami. Zúčastňujeme sa tiež rôznych turnajov, kde sa konfrontujeme hlavne s českými a slovenskými súpermi. KMHL nám dáva ďalšie možnosti zahrať si s družstvami z iných krajín.

S 27 bodmi za 13 gólov a 14 asistencií si po dvoch kolach najproduktívnejším hráčom súťaže. Radšej góly dávaš, alebo ti robi väčšiu radosť pripravovať gólové pozície pre spoluhráčov?

Nezáleží na tom, kto skóruje. Tréner nám stále hovorí, že gól strelila celá pätorka, celé družstvo. Všetci na ľade spolu pracujeme, aby sme dali gól.

Rovnako ako tebe, sa zatiaľ darí aj tvojmu tímu. V prvých dwóch kolách ste nestratili ani bod. V čom je podľa teba najväčšia sila vášho družstva?

Veľmi nás teší, že sme lídrom skupiny i to, že sme nestratili ani bod. Myslím, že najväčšou silou nášho družstva je tímová hra.

Tretie kolo sa uskutoční u vás v Jastrzebiu. Už teraz máte istú účasť vo finálovej šestke. S akými cieľmi vykorčuľujete na domáci ľad?

Chceme pokračovať v dobrých výkonoch a potvrdzovať svoje zručnosti na ľade v každom zápase.

Sme v polovici sezóny. S čím budeš na jej konci spokojný?

Pred nami sú ešte zápasy v lige, i boje o postup do národného finále. Bol by som rád, keby náš tím zakončil sezónu dvoma úspešými vystúpeniami. Vo finále poľskej ligy i vo finále KMHL.

Na záver, čo by si poprial do druhej polovice sezóny svojim spoluhráčom, ale i súperom v KMHL?

Všetkým prajem veľa zápasov na vysokej úrovni. A hlavne bez zranení.

Predsa len, ešte jedna otázka. KMHL zavíta do Jastrzebia prvýkrát. Keby si mal svojim súperom spraviť turistického sprievodcu, čo by si im vo vašom meste ukázal?

Určite mestský park v starej štvrti Zdrój (kúpele). Nachádzajú sa tu budovy bývalého sanatória a soľného inhalátora. Kúpeľný park (Park Zdrojowy) sa nachádza v blízkosti hotela „Dąbrówka“, v ktorom bude ubytovaná väčšina tímov, takže si ho budú môcť určite pozrieť. Z novších atrakcií si pozornosť určite zaslúži skatepark.

 

clanok

logo STILUS New2

 

Hore