HK KREMENCHUK

21.07.2021
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 759x

PREDSTAVUJEME TÍMY SEZÓNY 2021/2022

If you prefer english, click HERE

Karpatská mládežnícka hokejová liga s hrdosťou predstavuje ďalšieho účastníka sezóny 2021/2022! Ukrajinský tím HK Kremenchuk sa predstaví v kategórii U14.

"Do Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy vstupujeme s veľkou radosťou! Vieme, že súťaže KMHL sú organizované na vysokej úrovni. Očakávame, že naša účasť prinesie našim hráčom, trénerom a vôbec celému klubu medzinárodné skúsenosti. Dúfame, že zápasy budú nekompromisné, ale korekné a v duchu fair-play,“ uviedol o členstve v KMHL Vadym Seliverstov, hlavný tréner HK Kremenčuk.

História hokeja v meste Kremenčuk siaha do 30. rokov. Hneď po otvorení automobilky KRAZ (1945) sa tu vybudovalo prvé klzisko a najrýchlejšia tímová hra na svete tu rýchlo získavala na popularite. Na začiatku 50. rokov boli otvorené aj ďalšie prírodné klziská v Kryukove, v závode Wagon, a na štadióne Dormash. Od tej doby sa tu začali hrať mestské a oblastné majstrovstvá, republikové súťaže, i detský turnaj Zlatý puk. V roku 2007 bola v Kremenčuku postavená prvá hokejová hala.

"Ukrajinské tímy sú neoddeliteľnou súčasťou KMHL od jej vzniku. Aj keď hokej nie je v krajine športom číslo 1, vo väčšine prípadov prinášajú do našich súťaží vysokú kvalitu. Verím, že Kremenčuk bude bojovať aj o čo najlepšie výsledky a bude pokračovať v tradícii dobre organizovaných, disciplinovaných a kvalitných ukrajinských tímov v KMHL,“ Oleg Moller, viceprezident KMHL.

Hore