STOLARSKI BARTOLOMIEJ

17.02.2021
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1662x

ROZHOVOR S LÍDROM PRODUKTIVITY

If you prefer to read this interview in english, click HERE

Po druhom kole Poľskej kvalifikačnej skupiny U16 sme sa porozprávali s jej najproduktívnejším hráčom. Bartolomiej STOLARSKI #26, JKH GKS Jastrzębie-Zdrój...

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

Keď som mal 5, rodičia ma zobrali na môj prvý tréning a odvtedy sa venujem hokeju.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Na začiatku som mal pár trénerov, od ktorých som sa snažil získať čo najviac vedomostí. Súčasný tréner - Mariusz Bernacki je mojím trénerom už 6 rokov. Myslím si, že každý tréner, s ktorým som spolupracoval, prispieva k môjmu hokejovému rozvoju.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Auston Matthews je môj vzor. Nie je teda prekvapením, že Toronto Maple Leafs je môj obľúbený tím.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Snom každého hokejistu je hrať NHL - v mojom prípade je to to isté.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Myslím si, že futbal alebo volejbal.

V prvom kole utrpel tvoj tím tri tesné prehry. V druhom naopak dosiahol 3, pomerne výrazné, víťazstvá. Čo ste zmenili na vašej hre, že došlo k takej zmene?

Od prvého turnaja v Nowom Targu uplynuli tri mesiace. Mali sme čas na premyslenie našej hry a toho, čo je potrebné vylepšiť.

Tabuľka je vyrovnaná, po výbornom druhom kole ste sa posunuli na tretie miesto so stratou dvoch bodov na vedúcu dvojicu. Trúfate si v treťom kole dostať sa na postupovú pozíciu?

Ku každému zápasu pristupujeme s cieľom vyhrať. Do tretieho kola pôjdeme s rovnakým prístupom a urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali všetky zápasy.

Momentálne si najproduktívnejším hráčom súťaže. Darilo sa ti aj v uplynulej sezóne. Aký je tvoj "recept" na strieľanie gólov?

Nezáleží na tom, či dám gól. Tímová hra je najdôležitejšia. Všetci piati na ľade pracujeme na strelení gólu pre tímu.

Tvoja bilancia gólov a asistencií je vyrovnaná, čo ťa baví viac? Góly strieľať, či pripravovať gólové pozície pre spoluhráčov?

Nezáleží na tom, či dosiahnem gól alebo asistenciu. Rozhodujúce je víťazstvo.

So svojim tímom si štartoval v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige aj v uplynulej sezóne, keď ste si mohli svoje sily zmerať i so zahraničnými tímami. Ako sa ti to páčilo? Nechýba ti teraz táto konfrontácia?

V našej lige sa deň čo deň stretávame s poľskými tímami. Zúčastňujeme sa tiež turnajov s mužstvami z Českej republiky alebo Slovenska, no práve KMHL nám dala viac príležitostí hrať proti súperom z iných krajín. Či mi chýbajú zápasy so zahraničnými tímami? Myslím, že áno. Vždy je to iná hokejová škola, od ktorej sa môžem niečo nové naučiť.

V spomínanej sezóne ste boli na prvom mieste vo svojej skupine. Finálové kolo sa žiaľ už nestihlo odohrať (kvôli pandemickej situácii). Boli ste v družstve veľmi sklamaní, že ste nemohli zabojovať o titul šampióna KMHL?

Bola veľká škoda, že sa finálový turnaj nekonal. Určite by sme sa všemožne snažili dosiahnuť titul šampióna ligy.

Čo by si zaželal sebe, svojim spoluhráčom, ale i súperom do záveru tejto sezóny?

Všetkým prajem dobré, hodnotné zápasy a aby sa im vyhýbali zranenia.

 

clanok

logo STILUS New2

 

Hore