MEDVEDE: po prvom kole v čele Halycké Levy

01.09.2018
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1943x

Prvé kolo kategórie U19 hostil nováčik súťaže, poľský klub MMKS Podhale Nowy Targ. Počas troch dní sme mali možnosť sledovať viacero zaujímaých zápasov. Hráči sa napriek tomu, že sezóna ešte len začína, prezentovali kvalitnými výkonmi. O vyrovnanosti tímov svedčí fakt, že až 5 zápasov skončilo remízou a o konečnom výsledku rozhodovali samostatné nájazdy. Ďalších päť sa skončilo rozdielom jediného gólu.

Najlepšie si počínali Halycké Levy z Novojavorivska. Po prvom kole sú v čele tabuľky s 13 bodmi. Na ďalších miestach sú Michalovce (12 b.), Charkov (11 b.) a Sanok (11 b..). Poradie sa však ešte môže zmeniť, keďže v tabuľke nie je započítaný výsledok zápasu STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok - HK Mládež Michalovce. Ten bol ukončený v čase 30:39, keď družstvo Michaloviec opustilo ľadovú plochu. O osude zápasu rozhodne vedenie súťaže v najbližších dňoch.

Individuálne sa najviac darilo hráčom ukrajinských tímov. Do prvej desiatky produktivity po prvom kole sa ich zmestilo deväť! V čele je Yevhenii ABADZHIAN (HK Halycké Levy Novojavorivsk) s deviatimi bodmi. Najlepší strelec sezóny 2016/2017 je na prvom mieste aj medzi strelcami. V šiestich zápasoch sa trafil 6-krát. Rovnako sa darilo aj Vadymovi KULIKOVOVI, na druhé miesto ho odsunul nižší počet gólových asistencií. 

Medzi brankármi, ktorí odchytli minimálne 100 minút dosiahli najvyššiu percentuálnu úspešnosť Andrii POLYVIANYI (SDYUSSHOR Charkov, 91%, 129 odchytaných minút) a Miroslav GOMBÁR (HK Mládež Michalovce, 90,9%, 120 minút). Najnižší priemer inkasovaných gólov na zápas, 1,67, dosiahol Miroslav GOMBÁR. Druhé miesto obsadil "lev" Valentyn KRASNOSELSKYI, ktorý ako jediný odchytal plných 240 minút prvého kola. Kompletné štatistiky nájdete TU. (zápas medzi Sanokom a Michalovcami nie je v štatistikách zatiaľ započítaný).

 

 

Hore