ORLY: FINAL SIX

22.02.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2006x

If you prefer english, click here

Divízia Orly pozná miesto a termín konania FINAL SIX!

Najlepšie tímy divízie ORLY zabojujú o titul šampióna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15 v Trebišove. Družstvá, ktoré sa po základnej časti umiestnili na prvých troch miestach v oboch skupinách, červenej a modrej, sa na východe Slovenska stretnú 22.-24. marca.

Z "červenej" skupiny si postup vybojovali HK Halycké Levy Novojavorivsk, Kryžynka Kyjev (oba Ukrajina) a HK Partizan Belehrad (Srbsko). "Modrú" skupinu budú reprezentovať Poland Select U15 (Poľsko), MŠKM TREBIŠOV (Slovensko) a Debreceni Hoki Klub (Maďarsko).

Záverečné boje o Šampióna začnú tímy s bonifikáciou za umiestnenie v základných skupinách. Víťazi skupín vstúpia do finálového kola s tromi bodmi, tímy umiestnené na druhom mieste si prinesú 2 body. Tretie miesto v skupine znamená bonifikáciu 1 bod.

Najlepšiu východiskovú pozíciu tak budú mať víťazi skupín, Halycké Levy a Poland Select. Oba tímy strelili v základnej časti po 65 gólov a rovnaký je aj ich bodový zisk, keď v 15 zápasoch získali zhodne po 36 bodov. Levy sa tiež môžu pochváliť najlepšou obranou v súťaži, keď inkasovali len 17 gólov. Mladí poliaci majú vo svojom strede najlepšieho strelca doterajšieho priebehu súťaže. Kacper ZIARKOWSKI vsietil 23 gólov.

Z druhých miest sa do FINAL SIX kvalifikovali Kryžynka a Trebišov. Kyjev s druhou najlepšou defenzívou (23 inkasovaných gólov), Trebišov s najproduktívnejším hráčom súťaže. Daniel Alexander JENČKO zaznamenal v 12-tich zápasoch 36 bodov, za 21 gólov a 15 asistencií.

HK Partizan Belehrad sa pred tretím kolom posilnil, čo mu napokon prinieslo účasť vo FINAL SIX. Na druhej strane, počas celej sezóny sa mohol opierať o 10-gólových strelcov (Leonid BULGAKOV a Mijat FILIPOVIČ) ako aj o výkony najvyťaženejšieho brankára KMHL U15 Gleba ARTSATBANOVA. Vyrovnané výkony počas všetkých troch kôl základnej časti priniesli úspech maďarskému Debreceni Hoki Klub, ktorý do FINAL SIX postúpil z tretieho iesta "modrej" skupiny.

 

 

Hore