ORLY: BLÍŽI SA ZÁVER SEZÓNY

23.01.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2081x

If you prefer english click HERE

Sezóna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy 2018/2019 sa s príchodom nového roku preniesla do svojej druhej polovice. Divízia ORLY má vo februári naplánované záverečné kolá v skupinách. Tímy "červenej" skupiny sa stretnú 8.-10. februára v poľskom Nowom Targu. "Modré" družstvá o týždeň neskôr v Maďarsku, kde ich privíta mesto Debrecín (15.-17.február).

V treťom kole zabojujú tímy o účasť vo "finálovej šestke". Ako sa teda bude hrať záverečné, štvrté kolo? Prvé tri tímy z oboch skupín budú bojovať o titul Šampióna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U15. Družstvá umiestnené po treťom kole na 4. až 6. meste v oboch skupinách budú hrať v závere sezóny o umiestnenie (o konečné 7. až 12.miesto).

Po druhom kole sú rozdiely v tabuľkách minimálne, takže v Poľsku i v Maďarsku sa môžeme tešiť na tuhý boj o miesta zaručujúce účasť vo "final six". V oboch skupinách má šancu na umiestnenie v prvej trojke až päť tímov!

V hre je ešte 15 bodov, a tak má "matematickú" istotu postupu len líder "modrej" skupiny - tím Poland Select U15. Mladí poliaci majú po dvoch kolách na svojom konte 29 bodov a tak ani pri tom, pre nich najhoršom scenári tretieho kola, nemôžu skončiť na horšom ako teťom mieste v skupine. Pri ich 10 bodovom náskoku je však veľmi pravdepodobné, že si vedúce postavenie udržia. Za nimi je však situácia oveľa dramatickejšia. Druhý Sanok (19 bodov), tretí Debrecen (15) a štrvtý Trebišov (13) určite pomýšľajú na hornú polovicu tabuľky. Bez šance však nie je ani Legion Kalush, ktorý má na svojom konte aktuálne 10 bodov.

V "červenej" skupine je situácia ešte o trochu zamotanejšia. Istotu účasti vo finálovej šestke nemá ani jeden tím. Najbližšie k tomu majú Halycké Levy (1.miesto/24 bodov) a Kryžnyka Kyjev (2/23). Práve Levy vystriedali po druhom kole v čele tabuľky kyjevčanov. Tretie, postupové, miesto si držia Michalovce (16 bodov), ale len s tesným náskokom pred Belehradom (14). Na piatej pozícii je HC Ogre s 13-mi bodmi. Bez šance na postup je Nowy Targ, ktorý zatiaľ nezískal v súťaži ešte ani bod.

Do štvrtého kola si družstvá neprenášajú získané body, ale len bonifikáciu za umiestnenie v skupine. Víťazi skupín vstúpia do fináloveho kola s tromi bodmi, tímy umiestnené na druhom mieste si prinesú 2 body. Tretie miesto v skupine znamená bonifikáciu 1 bod. Rovanko to bude aj v skupine o konečné umiestnenie (4. miesto = bonifikácia 3 body, 5.miesto=2 body, 6.miesto=1 bod).

 

Hore