U15 FINAL SIX: SÚŤAŽ ZRUČNOSTI

04.04.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2328x

SÚŤAŽE ZRUČNOSTI V TREBIŠOVE

If you prefer english, click HERE

Počas finálového kola divízie Orly, ktoré sa konalo v Trebišove v dňoch 22.-24 marca si hráči zmerali sily nie len v zápasoch, ale aj v súťažiach zručnosti. Nominovaní hráči súťažili v týchto disciplínach:

- Presnosť streľby

- Kontrola puku

- Štafeta družstiev

- Najsilnejšia strela

- Súťaž brankárov o najdlhšiu sériu zákrokov

 

Súťaže zručnosti začali štafetou družstiev, ktorej sa zúčastnili štyria hráči a jeden brankár z každého družstva. Najviac sa darilo štafete MŠKM TREBIŠOV v zložení Ján Čopák, Rastislav Zamborský, Alan Kudrna, Richard Zrník and Adrián Károlyi (B). Na druhom mieste finišovali hráči HK Partizan Belehrad, treie miesto získal Debreceni Hoki Klub.

Následovala "kontrola puku". Táto súťaž pozostávala z troch častí: (1) Vedenie puku pomedzi osem prekážok; (2) Vedenie puku pomedzi osem kužeľov; a (3) Umiestnenie puku do vedra. Najrýchlejší čas dosiahol Daniel Alexander Jenčko z MŠKM TREBIŠOV. S časom 31,88 s. sa stal víťazom tejto disciplíny. Na druhom mieste sa umiestnil Klimentii Lysak (HK Halycké Levy Novojavorivsk) s časom 36,28 s., tretie miesto osadil Lonid Bulgakov (Belehrad) s časom 37,79 s.

Následovala súťaž brankárov. Ich úlohou bolo chytiť čo najvaic nájazdov za sebou. Najlepšie sa darilo domácemu brankárovi. Adrián Károlyi chytil všetkých 5 nájazdov. Po tri úspešné zásahy za sebou zaznamenali Antoni Gauvin (Poland Select) a Gleb Artsatbanov (HK Partizan Beograd) a podelili sa tak o druhé miesto.

Ihor Nikolaevycy (Novojavorivsk) sa stal víťazom súťaže v "presnosti streľby". Hráči mali po 12 pukov a ich úlohou bolo trafiť čo najviac z nich do dier umiestnených na bráne. Každá úspešná strela znamenala body - spodné diery 1 bod, horné diery - 2 body, stredná diera 3 body. Hráčovi, ktorý trafil každý otvor aspoň raz, boli pripočítané 2 bonusové body. Ihor získal 13 bodov (11+2). Na druhom mieste sa s 9 bodmi umiestnili Michal Wiwatkowski (Poland Select) a Daniel Alexander Jenčko (Trebišov).

Na záver prišla na rad "najsilnejšia strela".V tejto disciplíne súťažili po dvaja hráči z každého tímu, pričom každý mal k dispozícii dva puky. Najsilnejšou strelou sa prezentoval Denys Melnyk z Novojavorivska. Obidve jeho strely mali rýchlosť 129 km/h. Na ďalších "medailových" pozíciách sa umiestnili Daniil Karpovich (Belehrad) so 123 km/h a Dávid Mikloš (Trebišov) s rýchlosťou strely 120 km/h.

 DSC 0199

Najlepší hráči v jednotliých disciplínach boli ocenení trofejami, najlepšie družstvo (podľa súčtu bodov za všetky disciplíny) bolo odmenené zaujímavou cenou od sponzora súťaží zručnosti. Špeciálne poďakovanie patrí trénerovi tímu Poland Select - Jurek "Jerzy" Skopinski sa na ľade postaral o vynikajúcu náladu a zabával nie len hráčov ale aj fanúšikov.

PORADIE DRUŽSTIEV:

1. MŠKM TREBIŠOV
2. HK Partizan Belehrad
3. HK Halycké Levy Novojavorivsk
4. Poland Select U15
5. Kryzhynka Kyiv
6. Debreceni Hoki Klub

Video záznam Súťaže zručnosti nájdete na youtube kanály Karpatskej mládežnickej hokejovej ligy. Súťaže zručnosti sponzoroval MULTI šport Michalovce a jeho partner HockeyRevolution.

Hore