2019/2020 DIVÍZIA ORLY

03.07.2019
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 2699x

If you prever english, click HERE

Karpatská mládežnícka hokejová liga s potešením oznamuje, že v divízii Orly bude v sezóne 2019/2020 štartovať 14 družstiev z deviatich krajín!

"Už počas predošlej sezóny sme zaznamenali zo strany klubov zvýšený záujem o štart v KMHL. Ten pokračoval aj po jej skončení a vážny záujem o účasť v kategórii U16 prejavilo 16 tímov. Sme však limitovaní a dve skupiny po 7 tímov je pre nás aktuálne maximum. Preto sme museli niektorých záujemcov odmietnuť," uviedol Peter Kločanka, riaditeľ Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy.

V sezóne 2018/2019 štartovalo v tejto kategórii 12 družstiev. Osem z nich bude pokračovať aj v tej následujúcej, zostávajúce štyri žiaľ nie. "Ogre (Lotyšsko), Kalush (Ukrajina), Galati (Rumunsko) a Poland Select nebudú nateraz pokračovať v našej súťaži. Všetci chceli, ale z rôznych dôvodov museli účasť v súťaži odrieknuť. Ja ale verím, že v budúcnosti sa k nám opäť pripoja,"  doplnil Peter Kločanka.

Na druhej strane, ich neúčasť umožnila novým klubom stať sa súčasťou Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. "Sme hrdí, že môžeme v kategórii U16 privítať šesť nových tímov. Dva z nich už majú s našou súťažou skúsenosť. DVTK Jegesmedvék Miskolc (Maďarsko) štartoval v prvej sezóne v spoločnom tíme s Debrecínom pod názvom DebMis Select, v sezóne 2018/2019 sa predstavil ako hosť v jednom z kôl. Rovnako tak SDUSHOR Minsk sa v predošlej sezóne zúčastnil ako hosť tretieho kola v Nowom Targu."

Ďalšie dve nové družstvá prichádzajú z Rumunska. Pod názvom "Romanian Dragons U16" sa v súťaží predstaví tím postavený na základoch klubu Olimpia Ploiesti. Druhým zástupcom krajiny grófa Drakulu je KiralyPingvinek sídliaci v meste Sfantu Gheorghe. Ďalšie dva kluby, spolu s už spomínaným Minskom posúvajú hranice Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy. Tá už prerástla Karpatský región vlani, ale teraz je jej expanzia oveľa väčšia. "Popri bieloruskom Minsku, aj ďalší dvaja nováčkovia rozšírili teritórium KMHL do nových krajín. SK CSKA Sofia a "Baltu ainiai" Kaunas budú reprezentovať Bulharsko a Litvu," uzavrel riaditeľ súťaže.

Účastníci Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy U16 v sezóne 2019/2020:

Kryzhynka Kyjev / Ukrajina
HK Halycké Levy Novojavorivsk / Ukrajina
HK Mládež Michlovce / Slovensko
MŠKM TREBIŠOV / Slovensko
MMKS Podhale Nowy Targ / Poľsko
STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok / Poľsko
Debreceni Hoki Klub / Maďarsko
DVTK Jegesmedvék Miskolc / Maďarsko
Romanian Dragons U16 / Rumunsko
KiralyPingvinek / Rumunsko
HK Partizan Beograd / Srbsko
SDUSHOR Minsk / Bielorusko
SK CSKA Sofia / Bulharsko
"Baltu ainiai" Kaunas / Litva

Hore