ROZHOVOR S PAVLOM PROKOPOVIČOM

12.05.2020
Uverejnil: cjhl
Prečítané: 1979x

NAJLEPŠÍ STRELEC DIVÍZIE VLCI

If you prefer to read this interview in english, click HERE

Aj predčasne ukončená sezóna Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy má svojich víťazov. Jedným z nich je Pavol Prokopovič z HK Mládež Michalovce, ktorý sa stal najlepším strelcom zelenej skupiny divízie Vlci. 

Povedz nám niečo o tvojich hokejových začiatkoch. Ako si sa dostal k hokeju a kde si robil prvé hokejové kroky?

Hokeju sa venujem od šiestich rokov. Rodičia ma zobrali na hokejový štadión v Michalovciach, aby som sa naučil korčuľovať. No a tak sa mi to zapáčilo, že som nastúpil aj do hokejovej prípravky a hokej ma baví dodnes.

Pamätáš si ešte na svojich prvých trénerov? Vyzdvihol by si niektorého zo svojich trénerov, ktorý má/mal zásadný vplyv na tvoj hokejový rast?

Začínal som pri trénerovi Slavomírovi Stripaiovi, neskôr ma trénoval Martin Stripai a Ján Haluška. Vo vyšších ročníkoch Tibor Tartaľ. Od každého z týchto trénerov som sa veľa naučil, od každého niečo iné, no najviac ma asi posúval vpred Peter Štekláč, ktorý ma trénoval v uplynulých dvoch sezónach.

Máš nejaký hokejový vzor, prípadne obľúbený hokejový tím?

Mojim hokejovým vzorom je Patrik Laine. Páči sa mi už od jeho prvých začiatkov v medzinárodných súťažiach a mojím obľúbeným hokejovým tímom je Winnipeg Jets.

Čo by si chcel v hokeji dosiahnuť? Máš nejaký hokejový sen?

Mojím hokejovým snom je hrať za slovenskú reprezentáciu a určite aj hrať v NHL.

Ak by si nehral hokej, je nejaký iný šport, ktorému by si sa súťažne venoval?

Okrem hokeja rád hrám aj florbal, no hokej je pre mňa asi NAJ.

V tejto sezóne sa ti strelecky darilo v domácej súťaži i v Karpatskej mládežníckej hokejovej lige. Máš nejaký tajný recept na strieľanie gólov?

Tajný recept nemám. Možno len to, že hru si treba užívať a hrať so srdcom.

pavol prokopovi

V predčasne ukončenej sezóne KMHL si v 14 zápasoch strelil 19 gólov. Stal si sa najlepším strelcom kategórie U14. Máš doma nejaké špeciálne miesto na hokejové trofeje?

Áno, mám v izbe vitrínu, do ktorej si ukladám všetky trofeje. Ešte je tam dosť voľného miesta :)

Bola to tvoja prvá sezóna v KMHL. Ako sa ti súťaž páčila? Ako sa ti hralo proti zahraničným tímom?

Súťaž v KMHL sa mi veľmi páčila. Hodnotím ju veľmi pozitívne. Zahraničné tímy boli kvalitné. Každá takáto skúsenosť je pre nás plusom.

V skupine ste obsadili tretie miesto, pod čo sa podpísali najmä horšie výsledky v prvom kole. Čomu pripisuješ slabší začiatok sezóny?

Na začiatku sezóny sme sa oťukávali, zvykali sme si hrať s inými spoluhráčmi z mladších ročníkov, no počas sezóny sme sa zohrali ako tím a vytvorili sme dobrú partiu, čo bolo vidno aj na ďalších výsledkoch.

Lídrom skupiny bol Sanok. S týmto súperom ste neuhrali ani bod, aj keď výsledky boli tesné. V čom boli poliaci lepší?

Poliaci boli šikovní. Možno boli lepšie fyzicky vybavení, ale počas sezóny sa ukázalo, že vieme zahrať peknú hru aj s nimi. Ja osobne hrám radšej proti silnejší súperom. Je to pre mňa výzva a viac ma bavia takéto zápasy.

Práve v Sanoku sa malo uskutočniť finálové kolo, kde ste si mali zmerať sily s najlepšími tímami druhej skupiny. Na pláne boli tiež ALL STAR zápas a súťaže zručností... Nemrzí predčasný koniec sezóny o to viac?

Určite mrzí. Bolo by to zaujímavé ukončenie sezóny v KMHL. Tiež by bolo zaujímavé zmerať si sily v ALL STAR zápase. S chlapcami by sme určite zabojovali o umiestnenie na najvyšších priečkach.

Pandémia koronavírusu predčasne ukončila nielen hokejovú sezónu, ale tiež zatvorila školy, kiná, obchody... Ako tráviš čas doma?

Doma sa venujem väčšinou štúdiu. Jazdím na bicykli, aby som si zlepšoval kondíciu. Okrem toho sa snažím trénovať a pracovať na sebe.

Čo ti najviac chýba počas tohto obdobia? Na čo sa najviac tešíš, keď pominú opatrenia prijaté v súvislosti s pandémiou?

Najviac mi chýbajú kamaráti a tréningy, na ktoré sa momentálne aj najviac teším.

 

clanok

logo STILUS New2

Hore